Mămici bio

Îngrijește-ți pielea în timpul sarcinii și după (12)

Uleiurile și cremele hidratante bio vor oferi elasticitate și catifelare pielii tale în fiecare zi, atât în timpul sarcinii, cât și după ce ai născut. Uleiurile speciale purifică și hrănesc pielea în profunzime, împiedicând apariția nedorită a celulitei sau vergeturilor. Citește mai mult despre produsele de îngrijire personală pentru gravide și mămici...

4.9 din 168 voturi

Felicitări pentru sarcină și / sau pentru faptul că ești mămică! Ai cea mai bună „meserie” din lume! Atunci când ai grijă de doi (sau mai mulți), este important să te asiguri că folosești produse sigure și non-toxice, în perioada sarcinii, dar și după.

Datorită faptului că există ingrediente nocive prezente în multe dintre produsele alimentare sau de îngrijire, pe care le consumi sau le folosești zilnic, este important să știi că ai alternative sănătoase.

Ține minte că reducerea expunerii la chimicale toxice va influența pozitiv viața ta și a bebelușului tău.

De ce să optezi pentru produse organice înainte și după sarcină?

Produsele de îngrijire obișnuite conțin chimicale și alte ingrediente dăunătoare. De fapt, produsele de îngrijire personală sunt în mare măsură nereglementate. FDA nu solicită teste de siguranță pentru produsele de îngrijire. (Sursă)

Datorită acestui motiv, este imperativ să fii vigilentă atunci când cumperi și folosești produse de îngrijire, în special în perioada sarcinii.

Cele mai comune ingrediente găsite în produsele de îngrijire personală și care dăunează sănătății sunt: sodiu lauril sulfat, sodiu lauret sulfat, parfum, parabeni, ftalați, triclosan, BTH, colorant de gudron de cărbune, aluminiu, fluor, talc, formaldihidă.

Produse de îngrijire personală potrivite în timpul sarcinii.

Deodorante fără conținut de aluminiu.
Unul dintre cele mai folosite produse de îngrijire este deodorantul. Multe dintre deodorantele de pe piață conțin aluminium, un ingredient care amenință sănătatea.
Alte ingrediente pe care să le eviți atunci când alegi deodorantul sunt: triclosan, ftalați, parabeni, parfumuri artificiale, dietanolamină.

În acest sens îți recomandăm deodorantele Salt of the Earth.

Produsele de îngrijire corporală.
Schimbările hormonale din timpul sarcinii pot cauza tot felul de probleme ale pielii, precum apariția vergeturilor, acnee, piele uscată sau iritată.

Deși este important să ai grijă de pielea ta în timpul sarcinii, este la fel de important să te asiguri că produsele de îngrijire sunt sigure și pentru bebelușul tău. Experții sunt de acord că ingredientele din produsele de îngrijire, precum redinoidele (derivate ale vitaminei A, ca retin-A sau renova), hidroquinona, precum și salicilații, acidul salicilic (sau acidul beta-hidroxi) pot afecta dezvoltarea bebelușului.

Pe lângă evitarea chimicalelor dăunătoare, optarea pentru produse de îngrijire naturale sau organice este o cale prin care te asiguri de sănătatea ta și a bebelușului tău. Iată câteva produse de îngrijire de care ai nevoie în timpul sarcinii: balsam sau ulei pentru sarcină, cremă hidratantă pentru piele sensibilă, ulei antivergeturi, ulei pentru masajul perineului, cremă de protecție solară (corp, față, buze), geluri de duș

Produse de machiaj naturale.

Atunci când te decizi să schimbi produsele pe care le folosești în timpul sarcinii, să iei în considerare produsele pentru machiaj. Iată câteva ingrediente nocive din produsele obișnuite pentru machiaj:

  • formaldehidă (cancerigen)
  • 
paraformaldehidă (o formă de formaldehidă)

  • metilen glicol (o formă de formaldehidă)

  • quaterniu 15 (eliberează formaldehidă)

  • mercur (dăunează rinichilor și sistemului nervos)
  • 
dibutil și dietilhexil ftalați (pertubator hormonal și care dăunează sistemului reproducător)

  • PFAS (cancerigen)
  • 
M- și O- fenilenediamină (folosită în coloranți pentru păr, care irită și sensibilizează pielea, dăunează ADN-ului și cauzează cancer)

Șampoane și balsamuri non-toxice.

Alege să folosești produse de îngrijire a părului sigure. Ca și alte produse de îngrijire din comerț, pot conține ingrediente dăunătoare pentru tine și pentru mediu. Aceste ingrediente sunt: amoniu lauril sulfat, sodiu lauret sulfat (SLES), sodiu lauril sulfat (SLS), parabeni, formaldehidă, triclosan, retinil palmat.

(Sursa: lovelymomhood.com)