Casa bio

Produse de întreținere a casei: soluții de îngrijire & detergenți bio

Folosește produsele Biotika pentru întreținerea casei într-un mod sigur, bio, eco-friendly. Biotika oferă clienților alternative eco-friendly la produsele pentru casă pe care le folosim fiecare zilnic. Soluțiile sunt practice și la prețuri accesibile, iar scopul este acela de a înlătura pe cât posibil toxinele din jurul nostru. Citește mai mult despre soluțiile de curățare non-toxice...

4.7 din 91 voturi

Subcategorii Casa bio

Întreținerea casei bioÎntreținerea casei bio
Întreținerea casei bio

Întreține-ți casa într-un mod eco! Biotika comercializează produse de curățare eco cu scopul de a reduce la minim cantitatea de chimicale toxice care se găsesc în casele noastre. De asemenea, Biotika îți oferă produse pentru bucătărie și servire.

Detalii
Difuzoare aromaterapie Difuzoare aromaterapie
Difuzoare aromaterapie

Crează-ți o atmosferă delicată și aromată, care să se potrivească fiecărei dispoziții cu difuzoarele Biotika. Difuzoarele aromaterapie moderne combină un design ușor elegant cu toate avantajele tehnologiei cu ultrasunete de aromă pentru un abur fin și silențios, care înveselește atmosfera camerei.

Detalii

De ce sunt mai bune produsele naturale de îngrijire a casei, pentru tine, familia ta și pentru mediu?

De ce să folosești produse eco de întreținere a casei? De la probleme de mediu la sănătate, iată 7 motive care subliniază beneficiile soluțiilor de curățenie eco-friendly.

Produsele de curățenie eco folosite în mod regulat nu doar că îmbunătățesc aspectul locuinței, dar ajută la îndepărtarea alergenilor, contaminanților și patogenilor. Cu atâtea soluții dure de curățare, poți face mai mult rău decât crezi. Descoperă un mod simplu de a înlocui produsele obișnuite cu cele eficiente, non-toxice, care vor conduce la o casă și un mediu mai curate.

1. Produsele de curățenie eco-friendly sunt mai sigure pentru mediu.
Multe produse de curățenie cu conținut de chimicale sunt cunoscute pentru răul pe care îl provoacă mediului, de la sodiu lauril sulfat (care este toxic pentru mediul acvatic) la ftalați (care dăunează sănătății reproducătoare în rândul animalelor).
EPA recomandă produse de curățenie eco-friendly care sunt biodegradabile, non-toxice și au conținut de ingrediente organice volatile (glicol esteri, limonen, hidrocarbon). 

2. Salvează adesea resurse (precum ambalajul).
În loc să cumperi un coș plin de produse de curățenie pentru bucătărie, baie, toaletă, duș, chiuvete, geamuri, mulți producători de produse de îngrijire concep soluții de curățare multi-suprafețe pentru a tăia din deșeuri și spațiu.

3. Alergeni.
Produsele de curățenie convenționale conțin adesea alergeni sau iritanți care pot cauza iritații respiratorii sau ale sinusurilor. De aceea, multe produse eco evită utilizarea chimicalelor care pot provoca reacții alergice precum: parfumuri și arome sintetice, amoniu, soia, gluten, caustice, formaldehide, clor, înălbitor, coloranți, sulfați.

4. Produsele de curățenie naturale sunt cruelty-free.
Cele mai multe produse eco de întreținere a locuinței înclină să conceapă produse sustenabile, eco-friendly. Testarea acestora pe animale (în mod evident) este împotriva scopului lor.

5. Produsele non-toxice pentru întreținerea locuinței sunt mai blânde cu pielea sensibilă.
Expunerea la anumite ingrediente din produsele pentru curățenie convenționale pot duce la iritații ale pielii și altele. Două dintre cele mai populari aditivi includ: 

  • Formaldehidă - Nu este doar recunoscut ca fiind cancerigen, dar este un ingredient care provoacă iritații și răspunsuri alergice. Mai mult, multe dintre ingrediente pot elibera formaldehidă. Formaldehida poate fi cunoscută și sub următoarele denumiri: formalină, aldehidă formică, metanediol, metanal, metil aldehidă, metilen glicol, metilen oxid.
  • Înălbitor - Găsit adesea în soluțiile de curățare și dezinfectante, expunerea la înălbirea cu clor contribuie la probleme respiratorii cronice (precum astmul). Unii suferă de reacții alergice extreme, arsuri chimice și daune permanente ale țesuturile. Pericolele la care te poți expune nu merită riscul. Noi știm că îți poți curăța suprafețele din baie și să ai haine albe fără să folosești înălbitori.

6. Produsele „verzi” de întreținere a casei evită chimicalele dăunătoare.
Conform EPA, multe soluții de curățare comerciale conțin ingrediente dure și sintetice. Soluțiile concentrate pot fi în mod special riscante, cauzând arsuri, afecțiuni pulmonare sau intoxicații accidentale (ceea ce reprezintă o preocupare majoră în casele cu copii mici).
Pentru a curăța suprafețele din casă, dar a ține departe chimicalele dăunătoare, soluțiile de curățenie naturale valorifică puterea plantelor. Așa sunt soluțiile de curățare pe bază vegetală.

7. Produsele „verzi” de curățare sunt sigure pentru întreaga familie.
Produsele non-toxice protejează întreaga familie, mediul și chiar animalele de companie. De aceea, este important să folosești produse eco-friendly, hipoalergenice, cu formule non-toxice și cu o listă de ingrediente total transparentă.

Produse curate pentru o casă curată - ce poate fi mai bun de atât?

(Sursă: puracy.com)