Bebeluși & copii bio

Produse bio cu ingrediente atent selecționate pentru bebelușul tău

Produsele de îngrijire pentru bebeluși și copii protejează și hrănesc pielea lor fină, în mod delicat și natural, încă din prima zi de viață. Produsele din gama pentru bebeluși și copii sunt testate temeinic pentru eficacitate, toleranță și compatibilitate. Citește mai mult despre produsele de îngrijire și alimentare bio pentru copii...

4.7 din 309 voturi

Subcategorii Bebeluși & copii bio

Scutece bioScutece bio
Scutece bio

Alege să folosești scutece eco, biodegradabile și naturale pentru bebelușul tău. Niciun scutec Biotika nu conține ingrediente modificate genetic și nu sunt albite cu clor.

Detalii
Șervețele umede bioȘervețele umede bio
Șervețele umede bio

Moi și delicate cu pielea bebelușilor, șervețelele umede sunt hipoalergenice și au pH neutru: WaterWipes, Beaming Baby, Bambo Nature, The Cheeky Panda.

Detalii
Creme, loțiuni & uleiuri bioCreme, loțiuni & uleiuri bio
Creme, loțiuni & uleiuri bio

Ai posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de produse bio și organice de cosmetice pentru îngrijirea corporală a bebelușilor și copiilor.

Detalii
Pentru băița bioPentru băița bio
Pentru băița bio

Momentul băiței poate fi unul foarte apreciat de copii. Folosește produse de îngrijire organice cu un plus de creativitate pentru copii.

Detalii
Paste & periuțe de dinți Paste & periuțe de dinți
Paste & periuțe de dinți

Biotika îți oferă cele mai bune paste și periuțe de dinți pentru copii. Produsele pentru îngrijirea orală zilnică a copiilor sunt certificate și pot fi folosite încă de la apariția primului dințișor. Produsele organice pentru îngrijirea dințișorilor sunt foarte drăguțe și apreciate de către toți copiii.

Detalii

Beneficiile folosirii produselor de îngrijire naturale & organice pentru copii

Cosmeticele organice de îngrijire pentru bebeluși & copii

Ca regulă generală - fiecare dintre noi putem beneficia de pe urma folosirii produselor de îngrijire naturale și care au conținut redus sau inexistent de chimicale sintetice, aditivi și parfumuri artificiale. Dar atunci când vine vorba despre copiii noștri, motivele de a trece la natural cu produsele de îngrijire sunt în mod special convingătoare.

Care sunt beneficiile folosirii produselor de îngrijire naturale?

 • Sunt foarte multe beneficii pentru utilizarea acestor produse (și sperăm să te inspire ca să începi să folosești și tu cosmetice organice).
 • Pielea bebelușilor este mai permeabilă decât a adulților. Nu este dezvoltată complet și este mult mai predispusă la infecții cu patogeni și bacterii, precum și reacții adverse la chimicale. 
 • Pentru că pielea bebelușilor este foarte sensibilă, mulți medici îți vor recomanda să folosești doar apă în timpul băiței în primele săptămâni de viață și apoi să începi să folosești treptat produse de îngrijire naturale pentru a minimiza riscul apariției iritațiilor. 
 • Știi vorba „Ești ceea ce mănănânci”? Ei bine, pielea este cel mai mare organ al corpului. Este important să o hrănim în mod natural cu cosmetice organice de calitate. Produsele de îngrijire se absorb rapid în piele și în tot sistemul. 
 • Pielea bebelușilor este predispusă și la uscăciune - în afară de hidratarea cu formulele de lapte matern sau praf, se poate hidrata și hrănind pielea corespunzător, evitând astfel iritațiile și uscarea pielii. 
 • Produsele de îngrijire naturale sunt mai bune și pentru mediu. Folosește produse care sunt naturale / organice. biodegradabile și reciclabile. 
 • Foarte multe dintre ingredientele sintetice din produsele de îngrijire perturbă sistemul endocrin. Aceste chimicale interacționează cu hormonii din corp și pot deranja funcționarea normală a corpului. Atunci când procesele hormonale sunt întrerupte, se pot dezvolta boli precum cele cardiovasculare, diabetul, obezitatea și dificultăți în memorare / învățare. Copiii sunt în mod special vulnerabili la perturbatori endocrini. 

Sfaturi pentru a alege produsele de îngrijire corespunzătoare pentru copilul tău:

 • Citește lista ingredientelor cu atenție și asigură-te că acestea sunt organice sau naturale. 

 • Etichetele pe care găsești certificări indică că aceste produse sunt concepute după standarde stricte. 
 • Citește despre mărcile produselor de care ești interesat. 
 • Produsele de îngrijire organice conțin plante care sunt cultivate fără fertilizatori sintetici sau pesticide. De asemenea, cosmeticele organice nu conțin chimicale. 

Ingrediente pe care să le eviți:

 • Ftalați - aceaste substanțe create de om pot mima hormonii sexuali feminini și se absorb ușor în piele. Deoarece corpul nu știe cum să reacționeze în prezența lor, aceștia se pot acumula în organism creând probleme renale, infertilitate și malformații. 
 • Parabeni - un conservant comun folosit în produse de îngrijire a pielii obișnuite, multe dintre formele lor fiind interzise de către legislația EU. Parabenii au fost detectați în țesuturile canceroase (cancerul la sân) și pot cauza infertilitate la bărbați. 
 • Petrochimicale (denumite și petrolatum, uleiuri minerale sau parafină) - forme care sunt foarte comune în produsele de îngrijire. Unele au proprietăți care pot cauza cancer, pot sufoca pielea sau astupa porii. 
 • Arome / Parfum - parfumurile sintetice cauzează iritații ale pielii, reacții sau alergii. 
 • Dimeticone - un pigment sintetic toxic care stă pe piele și nu îi permite să respire, cauzând iritații și disconfort. 

(Sursa: kazidomi.com)


Motive pentru care alimentele organice sunt importante pentru copilașul tău:

1. Alimentele organice nu conțin erbicide sau pesticide.
Bebelușii și copiii nu au încă sistemul imunitar dezvoltat complet, ceea ce crește posibilitatea de a fi afectați de chimicalele prezente în alimentele modificate genetic. Alimentele care nu sunt organice reprezintă o amenințare pentru sănătatea copiilor. De asemenea, copiii sunt mai expuși la chimicale decât adulții. Acest lucru se datorează înălțimii și greutății semnificativ mai mici.

2. 

Alimentele organice nu conțin OMG (organisme modificate genetic).
Cea mai mare parte din alimentele consumate de copii se transformă în corp pentru a contribui la construirea organelor și țesuturilor, astfel că va avea un efect direct asupra structurii și funcționării corpului care crește foarte mult.

3. Alimentele organice nu conțin conservanți.
Multe dintre alimente vândute în supermaket-uri conțin conservanți. Aceștia pot cauza probleme la copii, precum hiperactivitatea. Mâncarea sănătoasă conține un număr considerabil de nutrienți esențiali. Atunci când vine vorba să alegi între alimentele organice și cele non-organice, este necesar să îți amintești unele lucruri. Deși alimentele organice sunt mai scumpe, este mai bine să investești în acestea pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății copiilor decât să canalizezi exact aceeași sumă de bani în tratarea afecțiunilor care pot apărea atunci când copiii consumă alimente nesănătoase.

(Sursa: food.ndtv.com)